Ανάρτηση Ομιλίας Προέδρου Ανδρέα Λιώνη

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΙΩΝΗ

Αγαπητοί φίλοι,
 
Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνεται να σας καλωσορίσω όλους στον νέο διαδικτυακό ιστότοπο του Ελληνο-τσεχικού Επιμελητηρίου. Η πολυδιάστατη αυτή πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματώνει και να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός ευρύτατου κοινού χρηστών και από τις δύο χώρες με έμφαση τον χώρο των Επιχειρήσεων , του πολιτισμού αλλά και τις ακαδημαϊκής κοινότητας που πλαισιώνει τις δύο χώρες. Η ομάδα που πλαισιώνει το Διοικητικό μας Συμβούλιο απαρτίζεται από μέλη τα οποία διαθέτουν μακρόχρονη ακαδημαϊκή και εργασιακή εμπειρία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο με έμφαση στο γνωστικό αντικείμενο των Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων ούτως ώστε να προσφέρουν την μέγιστη δυνατή υποστήριξη και επιμελητεία σε οποιοδήποτε άτομο η ομάδα ατόμων, εταιρεία η άλλο οικονομικό φορέα μας το ζητήσει μέσω του Γραφείου μας αλλά και των υπηρεσιών μας ανά τον κόσμο.
 
Με δεδομένη την θέση μου ως επι τιμή Πρόξενος της Τσεχικής Δημοκρατίας αλλά και Πρόεδρος του Ελληνοτσεχικού Επιμελητηρίου, είμαι αφοσιωμένος στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών νομικής φύσεως αλλά και διαμεσολάβησης στον καθένα από εσάς που στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασιών και επιχειρηματικών επαφών σε διακρατικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας και Τσεχίας με γνώμονα την ανάπτυξη και σφυρηλάτηση διεθνών επαφών και σχέσεων ικανών να αποδώσουν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη αλλά και να εμπεδώσουν περαιτέρω την απόφαση μας να συνδράμουμε σε κάθε είδους προσπάθεια για την σύσφιξη των διμερών σχέσεων μας αντλώντας πλούτο και γνώση από την πολιτιστική παράδοση και των δύο λαών.
 
Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι δύο χώρες Ελλάδα και Τσεχία καλούνται να αναπτύξουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον το οποίο όμως παρουσιάζει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης για επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες. Είμαστε παρόντες και θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με τις πρεσβευτικές αρχές της Τσεχίας στην χώρα μας να υλοποιήσουμε τα οράματα μας και να ενισχύσουμε δράσεις κάθε είδους οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση της ευημερίας και των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Και οι δύο χώρες διαθέτουν αυτούσιο ένα τεράστιο αποθεματικό δυνατοτήτων , γνώσεων , εμπειρίας και εξειδίκευσης από πληθώρα τομέων της οικονομίας ούτως ώστε να συμπληρώνουν δημιουργικά η μία την άλλη αλλά και να επωφεληθούν από την ανάπτυξη συνεργειών και προσοδοφόρων επενδύσεων στο παραγωγικό δυναμικό που διαθέτουν. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι μαζί θα ανακτήσουμε από τις συνεργασίες μας μοναδικά πλεονεκτήματα και ανταγωνιστικά οφέλη τα οποία και θα εξελίξουμε περαιτέρω με τις προσπάθειες του καθενός από εμάς στα χρόνια που έρχονται.
 
Τέλος, επιθυμώ να προτρέψω όλο το δυναμικό μας να γίνουν κοινωνοί αυτής της προσπάθειας και να διερευνήσουν μέσω της ψηφιακής μας ηλεκτρονικής πύλης είτε ατομικά είτε από κοινού με συνεργάτες και επιχειρηματικούς εταίρους τις δυνατότητες που τους προσφέρονται για την ανάπτυξη προσοδοφόρων ευκαιριών και συνεργασιών με δύο από τις πλέον δυναμικές και υποσχόμενες οικονομίες της εποχής μας.
 
(Για να πληροφορηθείτε σχετικά με την Τσέχικη Οικονομία διαθέτουμε στα μέλη μας τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
με την εξής πρόταση:
 
Για να πληροφορηθείτε σχετικά με την σύγχρονη εικόνα της Τσεχικής οικονομίας καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δείτε το αρχείο 
 
ΕΚΘΕΣΗ 2013
ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΡΑΓΑΣ (πατήστε εδώ)